Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείτε μια ομάδα στήριξης του καρκίνου του νεφρού

 1. .Ο γιατρός σας ή ο υγειονομικός σας πάροχος , μπορεί να σας συστήσει μια τοπική διαδυκτιακή ομάδα στήριξης ασθενών
 2. Νοσοκομεία και κέντρα για τον καρκίνο συχνά έχουν δικές τους ομάδες αασθενών.
 3. .Αν γνωρίζετε άλλους ασθενείς ή τις οικογενειές τους, μπορει να σας συστήσουν μια ομάδα.
 4. Μπορείτε να ψάξετε στο διαδύκτιο. Ενα εξαίσιο μέρος για να αρχίσετε είναι ο τομέας των Συλλόγων ασθενών, της IKCC στο διαδύκτιο. Πατήστε εδώ
 5. Μπορείτε επίσης να ψάξετε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter & Istagram

Εδώ είναι ένας οδηγός, βήμα-βήμα, που θα σας βοηθήσει να βρείτε τις ομάδες στήριξης στο Facebook

 • Πηγαίνετε στην μπάρα ανίχνευσης στην σελίδα σας στο Facebook και πατήστε ” Καρκίνος του νεφρού “
 • Μια λίστα απο ομάδες θα εμφανιστεί με μια σύντομη περίληψη σε κάθε ομάδα , ανεξάρτητα αν είναι προσωπική ή δημόσια, υποδεικνύοντας πόσους ακολούθους έχει και πόσο συχνά δημοσιεύουν. Δεν είναι όλα τα εγγεγραμένα σωματεία, φιλανθρωπικά αλλά όταν είναι, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι μπορείτε να τα εμπιστευτείτε την ομάδα.
 • Αν δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε, ψάξτε με άλλον τρόπο , όπως :
  • Ομάδες στήριξης, Καρκίνου του νεφρού
  • Επιβιώσαντες απο Καρκίνο του νεφρού
  • Οργανώσεις Καρκίνου του νεφρού
  Διάφορες επιλογές θα εμφανίζονται καθώς ψάχνετε
 • YΜπορείτε επίσης να ψάξετε ” Ομάδες στήριξης ατόμων με καρκίνο” όπου θα μπορείτε να βρείτε ομάδες που στηρίζουν άτομα που ζουν με κάθε καρκίνο.

Προφυλάξεις κατά την σωματική άσκηση

Δυστυχώς, δεν έχουν όλες οι διαδυκτιακές ομάδες δεσμευτεί να δημιουργήσουν ευνοικές συνθήκες για τους ασθενείς, προωθώντας αξιόπιστη πληροφόρηση. Να βρίσκεστε σε επιφυλακή για ψεύτικα προφιλ, παραπληροφότηση, απάτες ή θαυματουργικές θεραπείες. Μην διστάσετε να εγκαταλείψετε μια τέτοια ομάδα αν υποπτευθείτε ή βρείτε κάτι που σας ανησυχεί.

Ψάξτε για ομάδες όπου τα μέλη τους είναι ειλικρινά δεσμευμένα να στηρίζουν του άλλους και να μεγενθύνουν τα ωφέλη της διανομής ορθής πληροφόρησης.

Αν βρείτε μια ομάδα που σας φαίνεται σωστή αλλά δεν είστε σίγουροι για την αξιοπιστία της, επικοινωνήστε με την IKCC και θα ψάξουμε εμείς για σας.

Αν είστε ήδη μέρος μια ομάδας που θέλετε να βοηθήσετε να μεγαλώσει,επικοινωνήστε με την IKCC και θα προσθέσουμε την ομάδα σας στις προτεινόμενες λίστες.

Οι υποστηρικτές μας

Η Παγκόσμια ημέρα καρκίνου του νεφρού, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την γενναία στήριξη των συνεργατών του κλάδου. Εκ μέρους της παγκόσμιας κοινότητας του καρκίνου του νεφρού, σας ευχαριστούμε.

Χρυσοί υποστηρικτές
Αργυροί υποστηρικτές
Χάλκινοι υποστηρικτές