Maak uw persoonlijke Psychosociale Welzijnsrapport

Het vraagt maar een paar minuten. Er zijn geen goede of foute antwoorden, kies gewoon het antwoord dat het beste weergeeft hoe u zich vcoelt.

Klik hier om te beginnen

Als u nierkanker heeft, kan het leven overweldigend, zwaar en eenzaam voelen. Ongerustheid, depressie, angst voor terugkeer of simpel ‘je niet lekker voelen’ komen vrijwel algemeen voor. De 2018 IKCC Wereldwijde Patiëntenenquête toonde aan dat 96% van de patiënten psychosociale problemen ervaart, maar minder dan de helft praat ooit met familie, naaste vrienden of gezondsheidsprofessionals over hoe men zich voelt.

Het goede nieuws is dat onderzoeken aantonen dat degenen die zich wel openstellen over hun gevoelens zich vaak beter voelen alleen al door erover te praten; gesprekken kunnen ook leiden tot simpele veranderingen in levensstijl die het emotionele welzijn verbeteren; en praten over uw psychosociale zorgen met een gezondheidsprofessional kan een middel zijn naar klinische ondersteuning die uw nierkankerreis kan veranderen. Daarom is het thema voor Wereldnierkankerdag 2021 We moeten praten over hoe we ons voelen.

Uw persoonlijke Psychosociale Welzijnsrapport

Om patiënten te helpen om te praten over hun emotionele welzijn, heeft de Internationale Nierkanker Coalitie (IKCC) een persoonlijk welzijnsrapport ontwikkeld. Door negen eenvoudige vragen te beantwoorden krijgt u een momentopname van uw psychosociale welzijn met suggesties om u in de toekomst zich beter te laten voelen. Klik hier om uw persoonlijke rapport vandaag te maken.

De invloed van corona (COVID-19)

Isolatie in lockdown, verlies van sociale ondersteuning, toenemende financiële stress en je extra kwetsbaar voelen over je gezondheid hebben dit één van de moeilijkste jaren ooit gemaakt om met kanker te leven. Wij moedigen iedereen met nierkanker sterk aan om uw eigen rapport te maken, het af te drukken en om te zorgen dat Wereldnierkankerdag op donderdag 17 juni het bewustzijn van de psychosociale problemen vergroot en een begin is van gesprekken met uw naasten en uw kankerzorgteam.

Bekijk onze promotievideo over Wereldnierkankerdag

Met dank aan onze sponsoren

Goud sponsoren

Zilver sponsoren