Φτιάξτε την προσωπική έκθεση ευημερίας και ευεξίας σας

θα σας πάρει μόνο μερικά λεπτά. Δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες απαντήσεις, απλά διαλέξττε την απάντηση που αντιπροσωπεύει καλύτερα το πως αισθάνεσθε.

Πατήστε εδώ να ξεκινήσετε

Οταν έχεις καρκίνο του νεφρού, η ζωή σου μπορεί να γίνει υπερβολικά αγχωτική και μοναχική. Το αγχος,η κατάθλιψη, ή ο φόβος επανάληψης της νόσου ή απλά ” το δεν αισθάνομαι καλά ” είναι σχεδόν παγκόσμιο φαινόμενο. Το 2018 οι παγκόσμιες έρευνες σε ασθενείς έδειξαν ότι το 96% των ασθενών, είχαν ψυχολογικά προβλήματα, αλλά λιγότεροι απο τους μισούς μιλούσαν στην οικογενεια ή τους φίλους τους ή τους θεράποντες γιατρούς τους γιαυτά.

Τα καλά νέα είναι ότι οι σχετικές μελέτες έδειξαν ότι αυτοί που ανοίγονται και μιλούν για τα συναισθήματα που βιώνουν, νοιώθουν καλύτερα απλά μιλώντας, η συζήτηση μπορεί να οδηγήσει σε μικρές αλλαγές του τρόπου ζωής, που βελτιώνουν την ψυχική υγεία και μιλώντας για τα θέματα τους με τους θεράποντες γιατρούς τους, αυτό μπορεί να είναι ένα μονοπάτι για να λάβουν κλινική βοήθεια που μπορεί να μεταμορφώσει το ταξίδι του καρκίνου του νεφρού, που βιώνουν.

Η προσωπική έκθεση ευημερίας και ευεξπίας σας

Για να μπορέσεις να κάνεις τους ασθενείς να μιλήσουν για την προσωπική τους κατάσταση ευημερίας, η Παγκόσμια συμμαχία για τον καρκίνο του νεφρού ( IKCC ), έχει δημιουργήσει μια Προσωπική Εκθεση Ευημερίας. Απαντώντας στις 9 απλές ερωτήσεις, έχετε ένα στιγμιότυπο της προσωπικής σας κατάστασης σήμερα με συμβουλές που θα σας κάνουν να νοιώσετε καλύτερα στο μέλλον. Πατήστε εδώ  για να δημιουργήσετε την προσωπική σας έκθεση σήμερα.

Η επίδραση του covid – 19

Η απομόνωση λόγω του lockdown, η απώλεια της κοινωνικής στήριξης, το συσωρευμένο οικονομικό στρες και η αίσθηση ότι είστε εξαιρετικά ευάλωτοι λόγω της υγείας σας, κάνουν για τους ασθενείς με καρκίνο, αυτό το έτος ένα απο τα δυσκολώτερα. Πραγματικά προτρέπουμε έντονα τους ασθενείς με καρκίνο του νεφρού, να δημιουργήσουν την δική τους έκθεση, να την μοιραστουν εαν το θέλουν, να την τυπώσουν επίσης, και να κάνουν  αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού, στις 17 Ιουνίου, μια μέρα για ευαισθητοποίηση πάνω στα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που θα κάνει τους ασθενείς να αρχίσουν συζητήσεις με όσους είναι κοντά τους και τους γιατρούς τους. 

Δείτε το προωθητικό video για την Παγκόσμια Ημέρα καρκίνου του νεφρού

Πολλές ευχαριστίες στους υποστηρικτές μας

Χρυσός Υποστηρικτής

Αργυρός Υποστηρικτής