Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η φυσική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του νεφρού εως και 22%. Αν έχετε ήδη καρκίνο του νεφρού, ακόμη και η συντηρητική φυσική δραστηριότητα μπορεί να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα της θεραπείας σας εως και 15%, καθώς και να μειώσει την σχετική με τον καρκίνο κούραση , το άγχος και την κατάθλιψη και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας.

το πρόβλημα είναι ότι, τρεις απο τους τέσσερεις ασθενείς με καρκινο του νεφρού, επι του παρόντος δεν έχουν αρκετή φυσική δραστηριότητα.Για το λόγο αυτό και το θέμα αυτού του έτους για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού, στις 18 Ιουνίου είναι,  Πρέπει να μιλήσουμε για την φυσική δραστηριότητα, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε πάνω στο θέμα, ότι έστω και λίγη, ήπια φυσική δραστηριότητα, μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του νεφρού και να μεταμορφώσει τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με καρκίνο του νεφρού παγκόσμια.

3 απο τους 4 ασθενείς με καρκίνο του νεφρού δεν έχουν αρκετή φυσική δραστηριότητα

Οποια κι αν είναι η ηλικία σου, όποιο κι αν είναι το στάδιο της νόσου, το να είσαι φυσικά δραστήριος ανάλογα με το πόσο η κατασταση σου το επιτρέπει και το σώμα σου το ανέχεται, μπορεί να φέρει, μη αναμενώμενα ευεργετικά αποτελέσματα. Ακόμη και μερικά λεπτά, απο εδώ και απο εκεί, μπορεί να κάνουν την διαφορά. αν ο γιατρός σου δεν σου έχει συστήσει ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας, συστησέ του το εσύ, στην επόμενη επίσκεψη.

Πόσο πρέπει να ασκούμε?

Σαν γενικός κανόνας, ισχύει, όσο σου το επιτρέπει η καταστασή σου και ανέχεται το σώμα σου. Αν κινείς τις αρθρώσεις σου, τεντώνεις τους μύες σου και αυξάνεις τους καρδιακούς παλμούς σου κάνει καλό. 

Περπάτημα για περίπου 30΄, τρεις φορές την εβδομάδα, μετρά σαν μέτρια άσκηση. Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε γρήγορα              ( φαντάστειτε απλά ότι έχετε αργήσει για μια συνάντηση ) και δεν χρειάζεται να το κάνετε με την πρώτη. Τρεις δεκάλεπτοι περίπατοι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με έναν περίπατο των 30΄. Οι αρχάριοι ας κρατήσουν την φόρμα τους, ας κάνουν εύκολες ασκήσεις YOGA, ας περπατήσουν όλο το δωμάτιο, ακόμα και αυτό θα έχει καλά αποτελέσματα. 

Αν απολαμβάνετε το κολύμπι, το γκολφ,το τέννις, τον χορό, δεσμευτήτε ότι θα κάνετε κάτι απο αυτά, λίγο περισότερο. Το θέμα είναι να αποφύγετε την αδράνεια, απλά προσπαθήστε μερικές  δραστηριότητες και δείτε τι δουλεύει για εσάς. Μιλήστε με τον γιατρό σας για το τι είναι καλύτερο για σας στο στάδιο της θεραπείας που βρίσκεστε.

Δρ.Λίντα Τριν μιλά για την σημασία της φυσικής δραστηριότητας

Δείτε αυτό το μικρό video για το πως μένοντας σωματικά ενεργοί μπορείτε να αποτρέψει ή να διαχειριστείτε καλύτερα τον καρκίνο του νεφρού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η δρ.Λίντα Τριν είναι βοηθός διεύθυντή Ασκησης και Επιβίωσης του καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και παγκόσμια εμπειρογνώμονας στα σωματικά και τα ψυχολογικά ωφέλη της φυσικής δραστηριότητας για τους επιζώντες απο τον καρκίνο, σε αυτό το 4΄video. H δρ. Τριν εξηγεί όχι μόνο τα ωφέλη της φυσικής δραστηριότητας αλλά επίσης και τον καλύτερους τρόπους να φτιάξετε, να αρχίσετε και να μείνετε προσκολλημένοι σε ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας και μερικές δραστηριότητες ανάμεσα στις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Κατεβάστε έναν ΔΩΡΕΑΝ οδηγό για φυσική δραστηριότητα

Το να αρχίσεις ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας ποτέ δεν είναι εύκολο, και έχοντας καρκίνο, δεν το κάνει ευκολότερο. Αυτός ο ΔΩΡΕΑΝ οδηγός μπορεί να σας βάλει σε έναν δρόμο για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κατεβάστε

Οργανώστε ένα γκρουπ δραστηριοτήτων για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

Μελέτες δείχνουν ότι ένας απο τους καλύτερους τρόπους για να μένετε προσκολλημένοι σε ένα πλάνο φυσικής δραστηριότητας είναι να συμμετέχουν μαζί σας η οικογένεια ή οι φίλοι σας. Λόγω του ότι αισθάνεστε δεμένοι μεταξύ σας, είναι πιο πιθανό ο καθένας τους να συμμετέχει. Επίσης επειδή είναι πιο διασκεδαστικό να κάνετε πράγματα με άλλους, θα είναι κάτι που θα το περιμένετε με χαρά.

Για να βοηθηθείτε να ξεκινήσετε γιατί δεν οργανώνετε κάτι στην τοπική σας κοινωνία, την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού, 18 Ιουνίου. Μπορεί να είστε απλά εσείς και ένας φίλος και να συμμετέχετε σε έναν περίπατο με ποδήλατα, στην περιοχή σας, αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τους καρδιακούς σας παλμούς και να ευαισθητοποιήσετε σχετική με την σπουδαιότητα της φυσικής δραστηριότητας στην πρόληψη καθώς και την θεραπεία του καρκίνου του νεφορύ. Οτι κι αν κανετε, να είστε σίγουροι ότι κρατάτε τις σωστές αποστάσεις και ακολουθείτε τις συμβουλές των τοπικών αρχών υγείας.

Εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες του τι μπορείτε να κάνετε:

Γκολφ

Οργανώστε έναν αγώνα την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ με βραβείο για τον νικητή ( εαν θέλετε καλύτερα να περπατήσετε απο το να παίρνετε το μικρό αμαξίδιο)

Περπάτημα/πεζοπορεία

Είτε είναι απλά γύρω απο το τετράγωνο ή ψηλά σε ένα βουνό και τα δύο κάνουν την διαφορά.

Κολύμπι

Πάρτε μαζί και φίλους και δείτε , αναμεσά σας,  αν μπορείτε να βάλετε στόχο να φτάσετε μέχρι ένα σημείο σε μια  πισίνα της περιοχή σας.

Ποδηλασία

Ανεβείτε στο ποδήλατο, είτε στον δρόμο ή στο γυμναστήριο.

Χορός, Κηπουρική, Τεννις, Σκι, Yoga.

Οργανώστε μια εκδήλωση γύρω απο μια δραστηριότητα, που εσείς και οι φίλοι σας απολαμβάνουν. Δοκιμάστε μια που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ.

Γιατί δεν τυπώνετε μερικά μπλουζάκια, να βγάλετε κάποιες φωτογραφίες, να τις αναβάσετε στα social media και να μιλήσετε στα τοπικά μέσα, τι κάνετε και γιατί το κάνετε. Όσοι περισσότεροι μιλούν γιαυτό, τόσο το καλύτερο.

Χρυσοί Χορηγοί

Ασημένιοι Χορηγοί