Kijk

Een korte video over waarom het zo belangrijk is dat dokters en patiënten samen beslissen.

play_button

Download

De zes vragen die iedere nierkankerpatiënt aan de dokter zou moeten kunnen stellen. Download ze en neem ze mee naar uw volgende afspraak met de dokter

Download PDF

Registreer

Registreer u voor ons richtinggevend webinar ‘Praten over behandelingen’ op Wereldnierkankerdag 16 juni. Artsen, patiënten en verzorgers zullen discussiëren over hoe je behandelopties kunt bespreken en zullen uw vragen beantwoorden.

Registreer

We moeten praten over behandelopties

Afhankelijk van het type kanker, het stadium ervan, en uw prioriteiten wat betreft kwaliteit van leven, kan er een aantal behandelopties voor u beschikbaar zijn. Onderzoek laat zien dat het het beste resultaat oplevert wanneer patiënten en artsen samen de behandelbeslissingen nemen. Maar op dit moment vinden er nog te weinig gesprekken plaats.

Daarom is het thema van Wereldnierkankerdag dit jaar ‘We moeten praten over behandelopties’.

We moeten ook praten over klinische testonderzoeken

Klinisch testonderzoek is onderzoek dat essentieel is om meer te leren over nierkanker en kan patiënten ook toegang geven tot nieuwe en innovatieve behandelingen. De wereldwijde IKCC patiëntenenquête laat zien dat 89% van de nierkankerpatiënten zou overwegen om deel te nemen aan klinisch testonderzoek, als men er om gevraagd zou worden. Maar minder dan de helft is ooit gevraagd. Een grote meerderheid van deze patiënten, die deelnemen aan klinisch testonderzoek, laat weten positieve ervaringen te hebben.

Als u in klinisch testonderzoek geïnteresseerd bent, kijk dan hier voor meer informatie en praat met uw arts over waar voor u geschikte testonderzoeken zijn.

Kom meer te weten over uw behandelopties

Hoe meer u weet over uw behandelopties, hoe beter u met uw medisch team erover kunt praten. Hier zijn enige nuttige links.

Richtlijnen voor nierkankerbehandeling
Behandelopties voor gevorderde nierkanker
Behandelopties voor gelokaliseerde nierkanker
Bijwerkingen van immuno-oncologische behandelingen
Behandelopties wanneer nierkanker bij u uitgezaaid is

Onze sponsors

Wereldnierkankerdag zou niet mogelijk zijn zonder de genereuze ondersteuning van onze sponsors. Namens de wereldwijde nierkankergemeenschap, danken wij jullie.

Goud sponsors

Zilver sponsors