Δείτε

Ενα μικρό βίντεο που δείχνει, γιατί, το να παίρνουν μαζί γιατροί και ασθενείς απόφασεις για την θεραπεία τους, είναι τόσο σπουδαίο.

play_button

Κατεβάστε

οι έξι ερωτήσεις που κάθε ασθενής με καρκίνο του νεφρού πρέπει να αισθάνεται άνετα να ρωτά τον γιατρό του. Κατεβάστε τις και πάρτε τις μαζί στο επόμενο ραντεβού σας.

Κατεβάστε το pdf αρχείο

Κάντε εγγραφή

Κάντε εγγραφή για το ορόσημο webinar μας, «Μιλώντας για θεραπείες για τον καρκίνο του νεφρού» στις 16 Ιουνίου.. Γιατροί, ασθενείς και φροντιστές θα συζητήσουν πώς να μιλούμε για τις θεραπευτικές επιλογές και θα απαντήσουν τις ερωτήσεις σας.

Κάντε εγγραφή

Πρέπει να μιλήσουμε για τις επιλογές θεραπειών μας.

Εξαρτάται απο τον τύπου του καρκίνου σας, το στάδιό του και τις προσωπικές σας προτεραιότητες, ώστε να έχετε επιλογή σε μια σειρά απο θεραπευτικές μεθόδους κατάλληλες για σας. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται όταν ασθενείς και γιατροί παίρνουν αποφάσεις μαζί για την θεραπεία τους. Δυστυχώς προσφάτως φαίνεται ότι δεν γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά.

Αυτός είναι ο λόγος που το θέμα αυτού του έτους για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του νεφρού, είναι “πρέπει να μιλήσουμε για τις θεραπευτικές επιλογές που έχουμε”.

Πρέπει επίσης να μιλήσουμε για τις κλινικές μελέτες

Οι κλινικές μελέτες είναι ερευνητικές και είναι το κλειδί για να μάθουμε περισσότερα για τον καρκίνο του νεφρού και επίσης μπορούν να δώσουν πρόσβαση στους ασθενείς σε καινοτόμες θεραπείες. Η έρευνα του παγκόσμιου ασθενή της IKCC έδειξε ότι το 89% των ασθενών με καρκίνο του νεφρού θα σκεφτόταν να πάρει μέρος σε μία κλινική μελέτη αν είχε ερωτηθεί. Λιγότεροι απο τους μισούς ωστόσο δεν έχουν ερωτηθεί. Απο τους ασθενείς που έλαβαν μέρος σε κλινικές μελέτες, η πλειοψηφία δήλωσε ότι έχει αποκομίσει θετικές εμπειρίες απο αυτήν.

Αν ενδιαφέρεστε για μια κλινική μελέτη, βρείτε περισσότερα εδώ και μιλήστε με τον γιατρό σας για το αν υπάρχουν διαθέσιμες κλινικές μελέτες για την περίπτωσή σας.

Μάθετε περισσότερα για τις επιλογές θεραπειών σας.

Οσο περισσότερο ενημερωμένοι είστε σχετικές με τις επιλογές θεραπείας σας, τόσο πιο εποικοδομητικές συζητήσεις μπορείτε να κάνετε με τον γιατρό σας.Σας παραθέτουμε μερικούς χρήσιμους συνδέσμους.

Οι χορηγοί μας

Παγκόσμια ημέρα καρκίνου του νεφρού δεν θα υπήρχε χωρίς την γενναιόδωρη υποστήριξη των χορηγών μας. Εκ μέρους της παγκόσμιας κοινότητας του καρκίνου του νεφρού, σας ευχαριστούμε.

Χρυσός Υποστηρικτής

Ασημένιος χορηγός