Vi behöver prata om att leva med njurcancer.

Vi behöver prata om

Att bibehålla livskvalitet

Patienter och närstående pratar om kostvanor, fysisk aktivitet och psykosocialt välbefinnande

Se en 3 minuter lång film
Vi behöver prata om

Socialt stöd

Patienter och närstående delar med sig av sina erfarenheter av att prata med familj, vänner och andra patienter i stödgrupper.

Se en 3 minuter lång film
En guide för att hjälpa dig

Hitta patientföreningar

Anmäl dig till vårt

Globala Symposium för patienter och närstående

15 juni 2023

En panel bestående av patienter, närstående och experter diskuterar fysiskt och psykiskt välbefinnande när man lever med njurcancer.

Stort tack till National Kidney Foundation, KidneyCAN och Action Kidney Cancer för allt videomaterial som syns i kampanjen.

En utmaning som patienter med njurcancer står inför är att upprätthålla god livskvalitet. Under Världsdagen för njurcancer 2023 delar patienter och närstående runt om i världen med sig av sina erfarenheter och tips för att stötta fysiskt och psykiskt välbefinnande. Oavsett din ålder, oavsett ditt sjukdomsstadium, så behöver vi prata om att leva med njurcancer.

Att prata med familj, vänner och andra patienter

Att vara öppen med sin diagnos, hur du mår och vad som väntar framöver kan hjälpa både mentalt och fysiskt välbefinnande. Du kan också dela dina erfarenheter och tips med andra patienter i onlinefourm eller fysiska sammankomster inom patientföreningar.

“Du kommer att inse att personer omkring dig bryr sig om och älskar dig mer än du någonsin trodde var möjligt”

Joel, patient från USA

Kostvanor, fysisk aktivitet och psykosocialt välmående

Våra njurar renar blodet och reglerar salt- och vattenbalansen I kroppen. Njurcancer kan påverka funktionen och goda kostvanor är vikiga både innan och efter operation, samt under behandling. Fysisk aktivitet kan ha positiva effekter på behandling, det gäller all fysisk aktivitet vare sig det är en kort promenad, valet att ta trapporna eller aktiviteter så som yoga, tennis eller simning.

“Det är verkligen viktigt, både för din kropp och ditt sinne, och för ditt emotionella välmående att vara aktiv”

Mary, pateint från Storbrittanien

Våra sponsorer

Världsdagen för njurcancer hade inte varit möjlig att genomföra utan det generösa stödet från våra industripartners. På uppdrag av den globala njurcancerrörelsen tackar vi er.

Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer