Film

En kort video om varför det är så viktigt att läkare och patienter fattar behandlingsbeslut tillsammans.

play_button

Ladda ner

De sex frågorna som varje njurcancerpatient borde känna vara möjligt att kunna ställa till sin läkare. Ladda ner och ta med till ditt nästa möte.

Ladda ner PDF

Registrera

Registrera dig för vårt landmärke ‘Diskutera behandlingar’-webinar på World Kidney Cancer Day 16 juni. Kliniker, patienter och vårdgivare kommer att diskutera hur man pratar om behandlingsalternativ och kommer att svara på dina frågor.

Registrera

Vi måste prata om behandlingsalternativ

Beroende på din cancertyp, dess stadium och dina livskvalitetsprioriteringar kan en rad behandlingsalternativ vara tillgängliga för dig. Studier visar att de bästa resultaten är när patienter och läkare fattar behandlingsbeslut tillsammans. Men för närvarande sker inte tillräckligt många samtal.

Det är därför som temat för årets internationella njurcancerdag är “Vi måste prata om behandlingsalternativ”.

Vi måste också prata om kliniska prövningar

Kliniska prövningar är forskningsstudier som är nyckeln till att lära sig mer om njurcancer och som också kan ge patienter tillgång till innovativa nya behandlingar. IKCC:s globala patientundersökning visar att 89 % av njurcancerpatienterna skulle överväga att delta i en klinisk prövning om de blev tillfrågade. Men färre än hälften tillfrågas någonsin. Av de patienter som deltar i kliniska prövningar rapporterar de allra flesta att de har en positiv upplevelse.

Om du är intresserad av kliniska prövningar, ta reda på mer här och prata med din läkare om det finns några prövningar som passar dig.

Läs mer om dina behandlingsalternativ

Desto mer informerad du är om dina behandlingsalternativ, desto bättre samtal kan du ha med ditt kliniska team. Här är några användbara länkar.

Riktlinjer för behandling av njurcancer
Behandlingsalternativ för avancerad njurcancer
Behandlingsalternativ för lokaliserad njurcancer
Biverkningar av immunonkologiska behandlingar
Behandlingsalternativ när din njurcancer har spridit sig

Våra sponsorer

World Kidney Cancer Day skulle inte vara möjlig utan det generösa stödet från våra sponsorer. På uppdrag av den globala njurcancergemenskapen tackar vi er.

Guldsponsorer

Silversponsorer